ÝKÝNCÝ SÜRGÜNDE KOTA 375 KÝLOGRAM
ÇAYKUR Genel Müdürü Ýmdat Sütlüoðlu, ikinci sürgünde 3 bin 783 ton yaþ çay alýmý gerçekleþtirdiklerini bildirdi.


15 Temmuz 2011 Cuma
Sütlüoðlu, yaptýðý yazýlý açýklamada, 20 Mayýs'ta baþlayan ve 5 Temmuz'da sona eren 1. sürgün alýmlarýnda yaklaþýk 238 bin ton yaþ çay alýmý gerçekleþtirdiklerini anýmsattý.

Ýkinci sürgün alýmlarýnýn ise 11 Temmuz'da baþladýðýný kaydeden Sütlüðoðlu, ''Ýkinci sürgün alýmlarýnda 3 bin 783 ton yaþ çay alýmý gerçekleþtirdik. Hýzlý bir þekilde alýmlarýmýz yükseliyor. Bir iki gün içerisinde günlük yaþ çay iþleme kapasitemize ulaþacaðýmýzý tahmin ediyoruz'' ifadelerini kullandý.

Olaðanüstü þartlar nedeniyle birinci sürgünde izdiham yaþandýðýný vurgulayan Sütlüoðlu, þöyle devam etti: "Her bölgede ayný anda çay hasadýna baþlanmasý, özel sektörde bazý firmalarýn vatandaþý üzecek bir takým icraatlara girmesi, sýkýntýya sokmasý dolayýsýyla biz de çok büyük bir fedakarlýk yaparak kotamýzý dönümde 425 kilogram olarak belirlemiþtik. Özellikle son zamanlarda çay çok kartlaþmasýna raðmen vatandaþtan çaylarýný aldýk. Ancak birinci sürgün olaðanüstü bir süreçti. Ýkinci sürgünde normal üretim faaliyetlerimize, normal çalýþma çerçevemize dönüyoruz. Geçen yýl dönüm baþýna 370 kilogram olan kotamýzý bu yýl ikinci sürgünde 375 kilogram olarak belirledik. Alýmlarýmýzý bu þartlarda sürdüreceðiz."

Ýkinci sürgünde birinci sürgünde aldýklarý çayý tolere edecek þekilde iyi çay almalarý gerektiðini belirten Sütlüoðlu, þunlarý kaydetti: "Vatandaþýmýz bize iyi çay vermez ise, çayýný düzgün toplamaz ise, topladýðý çayý elden geçirmez ise çay olmayacak unsurlarý da satarsa bu kurum açýsýndan son derece zararlý olur, son derece sýkýntý olur. ÇAYKUR'un dengesinin bozulmasý, sýkýntýya girmesi bölgenin de dengesinin bozulmasý ve üreticinin de sýkýntýya girmesi demektir. Vatandaþýn bunu çok iyi bilmesi gerekiyor. Onun için üreticilerimiz evsaf dýþý çaylarý bizlere vermesinler. Hep beraber kaliteyi yine en iyi þekilde sürdürelim ve sonuçta eðer bir olumsuzluk yaþanacak olursa ki kalite çok önemlidir, piyasa eðer kaliteyi görmez ise bu çayý içmez, çay tüketimi azalýr gerek ÇAYKUR, gerekse diðer firmalar sýkýntýya girerler. Bu dalga piyasadan ters teper ve sonunda da bu dalga müstahsili vurur. Bunu herkesin çok iyi bilmesi gerekiyor. (Ben evsaf dýþý çayý sattým aldýlar) diye kimse sevinmesin. Bu tür davranýþ aslýnda müstahsilin kendi bindiði dalý kesmesidir, kendisine en büyük zararý vermesidir."


Anahtar Kelimeler : Ýkinci sürgün yaþ çay kotasý
    

  Facebook'ta Yorumla:  
 Bu haber 1590 defa okundu.


   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  21  ziyaretçi bulunmaktadır.