CHP'DEN PAZAR BELEDÝYESÝNE ELEÞTÝRÝ
CHP Pazar Ýlçe Baþkaný Reþat Kumbasar, parti binasýnda düzenlediði basýn toplantýsýnda Pazar Belediyesi'ni hedef alarak aðýr eleþtirilerde bulundu.


23 Þubat 2010 Salý
Cumhuriyet Halk Partisi Pazar Ýlçe Binasý’nda düzenlenen basýn açýklamasýnda ilçe baþkaný Reþat Kumbasar, Pazar Belediyesi’nin çalýþmalarýný eleþtirerek, “29 Mart 2009 yerel seçimlerinden önce AKP belediye baþkan adayý ve þimdiki belediye baþkaný Sayýn Ahmet Basa Pazar’ýn “marka þehirler” arasýnda yer almasý için çalýþtýklarýný, büyük projeleri olduðunu, 29 Mart’tan itibaren ilçede kalkýnma hamlesi baþlatacaklarýný, hükümetin sonuna kadar arkalarýnda olacaðýný, ilçeyi hak ettiði konumuna ulaþtýrmakta kararlý olduklarýný ve halkýmýzdan Pazar’a hizmet için destek istediðini hepimiz biliyoruz. Seçim öncesi halkýmýza anlattýklarý projeler yerel basýn kuruluþlarýnýn arþivlerinde ve daðýtmýþ olduklarý seçim broþürlerinde bulunmaktadýr. Göreve geldikleri neredeyse 1 yýl oluyor, bu projelerin hiçbiri gerçekleþmediði gibi hiçbirine de baþlanýlmadý bile. Evet, yapýlan bir þeyler var. Yeni binasýna taþýnýp içerisi yaklaþýk bir yýldýr boþ olan eski Hükümet Binasý ve þehir içerisindeki eski trafo binasý yýkýlmýþ, bu alanlarýn bir moloz yýðýný þeklinde býrakýlarak çevre kirliliði yaratýlmýþ, daha kötü ve çirkin bir görünüm ortaya çýkmýþtýr.” dedi.

Belediye Baþkaný Ahmet Basa’nýn kendinden önceki dönemle ilgili açýklamalarýna da tepki gösteren ilçe Baþkaný Kumbasar, “Bir de önceki dönem belediye yönetimini suçlayarak, kendi baþarýsýzlýklarýný halkýmýzdan gizlemeye çalýþmaktadýrlar. Pazar halký boþ konuþmayý deðil, hizmet bekliyor. Sayýn Belediye Baþkaný belediyeyi çok zor bir dönemde devraldýklarýný, 8 milyon TL kamu’ya 800 Bin TL civarýnda esnafa borç olduðunu söylüyor. Oysa ki kamuya olan 8 Milyonluk miktarýn (Elektrik, vergi ve sigorta giderleri) devletin devlete bir borcu olduðunu, bunun belediyenin çalýþmalarýna hiçbir engel teþkil etmediðini, var olan tüm belediyelerin bunun çok daha üzerinde kamu borçlarýnýn olduklarýný, hatta kamu borçlarýnýn belediyelerde borç olarak görülmediðini açýklamaktan kaçýnmaktadýr. Çevre belediyelere bakýldýðýnda kamuya en az borcu olan belediyenin Pazar Belediyesi olduðunu görmekteyiz. Önceki dönem belediye yönetiminin yapmýþ olduðu tüm yatýrýmlar karþýlýðýnda esnafa olan yaklaþýk 800 Bin TL borcun yaný sýra yaklaþýk olarak 1. 9 Milyon TL (Su, Kira, Emlak vs.) alacaðý olduðu açýklanmamaktadýr. Buna göre 29 Mart seçimlerinde Pazar Belediyesi Türkiye’de çok az rastlanacak bir þekilde kârlý olarak devredilmiþtir. Ayrýca önceki dönem belediye yönetimi tarafýndan yaklaþýk 14 Milyon TL deðerinde mevcut Belediye hizmet binasý tamamlanarak Pazar halkýna kazandýrýlmasý, yaklaþýk 16 Milyon TL deðer konulan Tomaslý Büyük Su Projesi’nin % 70’nin tamamlanmasý, Hamidiye, Ocak ve Sahil köylerinin mücavir alana alýnmasý, eski belediye iþhanýnýn onarýmýnýn yapýlmasý, þehir içerisindeki cadde ve sokaklarýn yenilenerek aydýnlatýlmasý, sahil dolgu alanýnda yürüyüþ yolunun yapýlmasý, mahallelerin yol, altyapý ve çevre düzenlemelerinin yapýlmasý vb. çalýþmalar Pazar ve Pazar halkýna sunulan çok önemli hizmet ve kazanýmlardýr.” þeklinde konuþtu.

Belediye Baþkaný Ahmet Basa’nýn Tomaslý suyuyla ilgili talihsiz açýklamalar yaptýðýný söyleyen Kumbasar, “Sayýn Belediye Baþkaný “Tomaslý Büyük Su Projesi’ne keþke baþlanmasaydý” þeklinde talihsiz bir açýklama yapmýþtýr. Oysa Ýller Bankasý tarafýndan proje deðeri 16 Milyon TL olarak belirlenen Tomaslý Büyük Su Projesini Pazar Belediyesi kendi olanaklarýyla % 70’ini 2,4 Milyon TL’ye mal etmiþ olup, tamamýnýn 4 Milyon TL’ye bitirilmesi planlanmýþtýr. Belediyemiz bu projeyi önceki dönemde olduðu gibi kendi personeli ve imkânlarýyla tamamlayabilir. Hepimiz biliyoruz ki merkezi hükümetler yeni Yerel Yönetimler Yasasýna göre Belediyelere hiçbir ödenek ayýrmamaktadýr. Belediyeler kendi kaynaklarýný kendileri yaratýp hizmet yapmak zorundadýr. Tomaslý Büyük Su Projesine yalnýzca temiz su içmek amacýyla deðil, Pazar’a çok büyük ekonomik kazanýmlar getireceði için baþlanýlmýþtýr. Mevcut suyun motorlarla pompalanarak ayda 50 Bin TL’nin üzerinde elektrik giderinin ortadan kalkacak olmasý önemli bir kazanýmdýr. Bu proje tamamlandýðýnda su dolum tesisleri kurularak þiþelenip pazarlanmasý ile bölge halkýna iþ alanlarý oluþturulacaðý, su türbinleriyle ucuz elektrik üretimi yapýlacaðý, komþu ilçe belediyelerine su satýþý ile çok önemli gelirler elde edileceði planlanýyordu. Sayýn Belediye Baþkanýna Pazar Halký adýna soruyoruz; Haziran 2009 Belediye Meclisinde almýþ olduðunuz karara göre belediyemize ait mülk satýþlarýndan elde edilen yaklaþýk 1,3 Milyon TL gelir neden bu projede kullanýlmýyor, yeniden projelendirilip kredi almaya çalýþýlarak neden Pazar halký borçlandýrýlýyor? Yoksa bu projenin tamamlanmamasýndan birileri çýkar mý saðlýyor? Yeniden projelendirilip ihale edilmeye çalýþýlarak birilerine rant mý saðlanýyor?” dedi.

Belediyenin Kültür Sitesi’ne taþýnmasý fikrine karþý olduklarýný kaydeden CHP Ýlçe Baþkaný Reþat Kumbasar, “Sayýn Belediye Baþkanýmýz Belediye’nin Kültür Sitesine taþýnacaðýný söylemektedir. Kültür Sitesi belediye hizmetlerinin yürütüleceði bir þekilde inþa edilmemiþ olmasýna raðmen neden ýsrarla buraya taþýnmak istenmektedir? Oysaki bu bina kültür sitesine uygun olarak, bu amaçla kullanýlacaðý biçimde inþa edilmiþtir. Biz Pazar’da Kültür Sitesinin bir an önce faaliyete geçmesini istiyoruz. Yüksek Okulun açýldýðý bir dönemde Kültür Merkezi mutlaka hizmete açýlmalý. Gençlerimizi sokaklara ya da kahve köþelerine itmek yerine Sosyal ve Kültürel etkinliklerde bulunabilecekleri alanlara yönlendirilmelidir. Çevre ile ilgili paneller, toplantý ve konferanslar burada yapýlmalýdýr.” ifadelerini kullandý.

Belediyede emekliliði dolan personele uygulanan prosedürü de eleþtiren Kumbasar, “Personel sorununu çözüyoruz diyen Sayýn Belediye Baþkaný, sorunu çözmek yerine daha büyük sorunlara yol açacak kararlarý alarak belediyemizi maddi zarara uðratmaktadýr. Personel fazlalýðýndan yakýnan Belediye Baþkaný mevcut Belediye Baþkan Yardýmcýsýný hiçbir gerekçesi olmadan görevinden alýp yerine usulsüz bir þekilde, vasýfsýz ithal bir baþkan yardýmcýsý getirerek hem belediye maddi zarara uðratýlmýþ, hem de personel içinde huzursuzluk ortamý yaratýlmýþtýr. Yapýlan bu yanlýþ uygulamayý hukuk çözmüþtür. Keþke bunu Pazar halkýna hiç yaþatmasalardý. Halkýmýz kendi seçtikleri kiþiler tarafýndan belediyenin ve Pazar’ýn yönetilmesini ister. Emekliliðe hak kazanmýþ personelle hiçbir uzlaþma yolu aranmaksýzýn zorunlu emekliliðe sevk edilerek kiþi baþýna en az 4, en çok 8 maaþ tutarýnda (Ýhbar Tazminatý) fazla ücret ödenerek belediyemiz zarara uðratýlacaktýr. Acaba bunun altýnda emekli edilen personelin yerine tüm kurumlarda yapýldýðý gibi kadrolaþma mý, yoksa þahýslardan hizmet satýn alma yöntemiyle birilerine rant saðlama mý var?” þeklinde konuþtu.

CHP olarak Pazar’ýn yararýna olan, Pazar halkýna hizmet anlayýþý ile geleceðe yönelik yapýlacak tüm çalýþmalarýn her zaman yanýnda olacaklarýný da söyleyen Kumbasar, yanlýþ uygulamalarýn ise karþýsýnda duracaklarýný belirtti.


    

  Facebook'ta Yorumla:  
 Bu haber 1430 defa okundu.


   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  9  ziyaretçi bulunmaktadır.