ATLAS SÝRKÝ PAZAR'DA
Karadeniz turuna çýkan Türkiye’nin ilk uluslararasý sirki olan Atlas Sirki, Pazar Belediyesi’nin katkýlarýyla Pazar’da 4 gün gösteri yapacak.


16 Temmuz 2013 Salý
Tiyatro Sanatçýsý Servet Yalçýn önderliðinde kurulan Türkiye’nin ilk uluslararasý sirki olan Atlas Sirki, Pazar Belediyesi’nin katkýlarýyla Pazar’da 4 gün gösteri yapacak

Pazar Belediyesinin katkýlarýyla Belediye Binasý yanýndaki Otopark alanýna kurulan 300 kiþilik sirk çadýrýnda “Cambazhane Þenliði” isimli seyirlik sanatlar gösterisi; Perþembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar akþamý gerçekleþtirilecek.

Atlas Sirki; ip cambazlýðý, parendebazlýk, ateþbazlýk gibi somut olmayan kültürel miras kapsamýndaki seyirlik sanatlarýn yaný sýra, palyaçolar, sihirbazlar, yüksek hava gösterileri, sevimli köpekler ve dev piton yýlanlarýyla gittiði her yerde özellikle çocuklarýn ve ailelerin yoðun ilgisiyle karþýlaþýyor.

 


Tiyatro Sanatçýsý Servet Yalçýn, yok olmaya yüz tutan geleneksel seyirlik sanatlarý halka tanýtmak için yola çýktýklarýný ifade ederek, ''Sirkin bir amacý da çoðu Avrupa ülkesinde çocuklarýn geliþiminde özel bir yeri olan yeni nesil sirk sanatçýlarý yetiþtirmeyi hedefleyen bir okul açmak. Bize, binyýllara varan bir kültür birikiminden miras kalan geleneksel gösteri sanatçýlarý ve ip cambazlarý, tamamen gerçek kahramanlardan oluþan bir eðlence kültürünün baþ aktörleriydi. Onlar aslýnda yaþamýmýzýn gizli kahramanlarý, isimsiz emekçileriydiler. Canýyla oynayarak cesaretin, özgüvenin, azmin ve sabrýn sembolü olan bu gerçek kahramanlar, 15. Yüzyýldan itibaren Avrupa’nýn birçok kentinde yaptýklarý gösterilerle, bugünkü dünya sirklerinin oluþmasýna da çok büyük katkýlar saðlamýþlardýr. Modern sirklerde uygulanan birçok gösterinin kökeni Osmanlý þenlikleri ve kadim Anadolu Medeniyetleridir'' dedi.

Yalçýn, Anadolu’daki halk þenliklerinden ve Osmanlý dönemi þenlik kültürümüzden gösteri sanatlarýna aktarýlan çok önemli seyirlik unsurlar olduðunu kaydederek, ''Ýp cambazlýðý gibi sirk sanatlarý bu seyirlik unsurlarýn baþýnda gelir. Bu sanatlarýmýz, cambazhanelerin köy köy, kasaba kasaba tüm Anadolu’yu gezerek yaptýklarý gösterileriyle 1970’li yýllara kadar yaþamýþ ve ilerleyen zamanlarda eðlence anlayýþýnýn kökten deðiþmesi ile tarihe karýþmýþtýr. Kaybolan bu sanatlar üzerine toplanan belge, bilgi, minyatür, gravür ve eski fotoðraflardan yola çýkýlarak oluþturulan 'Cambazhane Þenliði - Seyirlik Sanatlarý Gösterisi' modern toplumda geçmiþle geleceði birbirine sanatla baðlayan kültürel bir köprü görevi görmektedir'' diye konuþtu.

Bu otantik gösteriyi ailece, çocuklarý ile birlikte paylaþmak isteyen tüm sanatseverleri gösterilerine beklediklerini belirten Servet Yalçýn, Atlas Sirkinin Pazar’a gelmesi için desteðini esirgemeyen Pazar Belediye Baþkaný Ahmet Basa ve tüm emeði geçenlere teþekkür etti. Gösterilerin Perþembe, Cuma, Cumartesi ve Pazar akþamý saat 20.30’da, 21.30’da ve 22.30’da tekrarlanacaðýný ileten Yalçýn, katýlýmýn yoðun olmasýndan dolayý biletlerin erkenden satýþa sunulduðunu söyledi.

Ayrýntýlý bilgi ve sirk ziyareti için:
Servet Yalçýn
Atlas Sirki Sanat Yönetmeni
GSM: 0531 716 60 91
atlassirki@gmail.com


Anahtar Kelimeler : Atlas Sýrký , Pazar Belediyesi
    

  Facebook'ta Yorumla:  
 Bu haber 7015 defa okundu.


   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  16  ziyaretçi bulunmaktadır.