PROF. DR. TANER GÖREN ÝLE SÖYLEÞÝ
Ýstanbul Tabip Odasý baþkanlýðýna seçilen Kalp Hastalýklarý uzmaný Sayýn Prof. Dr. M. Taner Gören'i Ýstanbuldaki evinde ziyaret ederek sohbet ettik.


17 Haziran 2010 Perþembe
- Sayýn hocam, öncelikle bizi misafir etmenizden dolayý teþekkür ederim. Türkiye’de en önemli meslek kuruluþlarýndan birinin, Ýstanbul Tabip Odasýnýn baþkaný seçildiniz. Ayný zamanda Pazar’ýn gurur kaynaðý oldunuz. Ben size bu seçimle ve genel olarak saðlýkla ilgili sorular sormak istiyorum. Öncelikle bu süreci anlatýr mýsýnýz?
- Pazar'ýn gurur kaynaðý olmak, tabi ki ben de bundan çok mutluyum.
- Ben 1975 yýlýnda Týp Fakültesinden mezun oldum. Askerlik görevimi bitirdikten sonra, 1977’de pratisyen hekim olarak SSK Eyüp Hastanesi’nde çalýþmaya baþladým. Pratisyen hekim olarak çalýþýrken, saðlýkla ilgili pek çok sorun olduðunu fark ettim. Bu sorunlarla ilgili benim yapabileceðim þeyler var mý sorusunu doðal olarak sordum. Bunun için en uygun yolun Tabip Odasýna üye olup orda çalýþmak olduðunu öðrendim ve Ýstanbul Tabip Odasý’na üye oldum. Yani 1977 yýlýndan bu yana Tabip Odasý aktivistiyim. Daha önce bir dönem yönetim kurulu üyeliði ve iki dönem onur kurulu üyeliði görevinde bulundum. Son olarak, merkez delegasyon üyesi olarak bulunuyordum. Þimdi de Ýstanbul Tabip Odasý Baþkanlýðý görevini üstlendim. Aslýnda bu çok zor bir görev, ancak, böyle bir görev teklif edildiðinde bunu geri çevirmek mümkün deðildi. Biz Demokratik Katýlým grubu adýyla yýllardýr seçime giriyoruz. Demokrat Katýlým grubu olaylara geniþ açýdan bakmaya çalýþan sosyal demokrat bir grup. O nedenle yýllardýr hekim arkadaþlar bizi destekliyorlar. Bu sefer Mayýs ayýna denk düþmesiyle oy sayýsý düþük oldu. 5 bin 30 oy kullanýldý.

- Bu düþüsün sebebi nedir?
- Bir önceki seçimde 6 bin 500 oya yakýndý. Ondan daha önceki seçimde 9 bin 500 gibi rekor oy kullanýlmýþtý. Ýstanbul Tabip Odasýnýn 25 bin üyesi var. O sayýya bakarsak düþük bir sayý gibi gözüküyor. Ancak, seçimin yapýldýðý Mayýs ayý, kongrelerin yoðun olduðu bir dönemdir. Bir de 9 Mayýs Tarihinin Anneler gününe denk düþmesi sayýnýn düþük olmasýnda rol oynamýþ olabilir.

- Hocam, Çapa Týp Fakültesi mezunu muydunuz?
- Hayýr, ben Cerrahpaþa Týp Fakültesi mezunuyum. Ama uzmanlýk eðitimimi Ýstanbul Týp Fakültesinde yaptým. Ýstanbul Týp Fakültesi, Çapa semtinde olduðu için Halk arasýnda Çapa Týp Fakültesi olarak biliniyor Ýstanbul Týp Fakültesinde iç hastalýklarý uzmanlýðý eðitimine 1979 da baþladým, 4 yýllýk bir eðitimdi bu ve 1983’te iç hastalýklarý uzmaný oldum. Sonra mecburi hizmete gittim. Kurada Giresun SSK Hastanesini çektim. Orada 3 yýl süre ile kaldým. Güzel bir çalýþma dönemi idi, fakat içimde bir üniversite ukdesi kalmýþtý. Bir sýnav ilaný gördüm. Samsun 19 Mayýs Üniversitesinin yardýmcý doçentlik için verdiði bir sýnav ilaný idi bu. Sýnava girdim ve kazandým. Böylece öðretim üyeliði sürecim baþladý. 1986’da atamam yapýldý.

- Ýlk öðretim üyeliði göreviniz 19 Mayýs Üniversitesi Týp Fakültesi o zaman ?
- Evet, orda 1986-88 arasý 2 sene çalýþtým Benim ileri ihtisas hedefim vardý ve orda da o imkânýn olmadýðýný gördüm. Orda öðretim üyeliðini býraktým ve düz bir uzman olarak Ýstanbul üniversitesine, eski fakülteme yani Ýstanbul Týp Fakültesine Kardiyoloji yan dal yüksek ihtisas eðitimi için geri döndüm. Eðitimim devam ederken dahiliye mütehassýsý idim, çalýþmalar yapýyorduk. Baktým doçentlik sýnavýna girme imkâný var. 1991’de yayýnlarýmda yeterli olunca doçentlik sýnavýna girdim ve 1991’de iç hastalýklarý doçenti oldum. Bir yandan da kardiyoloji eðitimim devam ediyordu. Onun sýnavýna da daha sonra girdim. Doçentlik sýnavý zorlu bir sýnavdý uzun süre çalýþmaya devam ettikten sonra 1996 da kardiyoloji uzmaný oldum. Böylece ikinci bir ihtisasým daha oldu. Kardiyoloji uzmaný olunca kardiyoloji Anabilim Dalýnda çalýþmaya baþladým. O Anabilim Dalýnda da 1998 yýlýnda Profesörlük kadrosuna atandým. 1998 yýlýndan beri de orada profesör olarak çalýþýyorum. Öðretim üyesinin Fakültede tam gün çalýþmasý gerektiðine inanýyorum. Bu nedenle uzun süre muayenehane açmadým. Ancak verilen ücret yeterli olmadýðý için 2002 Yýlýnda muayenehane açmak zorunda kaldým. Þimdi yarý zamanlý olarak çalýþýyorum.

- Ýstanbul tabip odasý en büyük odalardan biri. Odalar üyelerin haklarýný gözetmek için kurulmuþ kuruluþlardýr. Muhakkak ki tabiplerin de bir takým sorunlarý vardýr ki böyle bir oda kurulumuna gerek duyulmuþtur. Tabiplerin sorunlarýný özetleyebilir misiniz ?
- Tabiplerin sorunlarý týp fakültelerinden itibaren baþlýyor. Tabipler 6 yýllýk uzun ve yorucu bir eðitimden geçiyorlar. Ülkemizde 68 týp fakültesi var. Ýstanbul Týp Fakültesi ve Cerrahpaþa Týp Fakültesi gibi büyük fakültelere aþýrý kontenjan verildiði için kalabalýk sýnýflarda eðitim zor oluyor. Küçük týp fakültelerinde ise öðretim üyesi açýðý ve alt yapý eksiklikleri nedeniyle eðitim aksýyor. Okul bittikten sonra uzmanlýk eðitimi için Týpta Uzmanlýk Sýnavý (TUS) gibi zor bir sýnava girmek gerekiyor. Kazananlar uzmanlýk eðitimine baþlýyor; kazanamayanlar mecburi hizmete gidiyorlar ve birinci basamak hekimi olarak görev yapýyor. Uzmanlýk eðitimi yani asistanlýk çok zorlu bir eðitim süreci. Bu zorlu süreç bittikten sonra yeniden mecburi hizmet var. Birinci basamak hekimliði illerin çoðunda aile hekimliði þeklinde yürütülüyor. Bu sistem yeni getirildi. Bize göre çok sorun getirecek olan bir sistem. Ýzliyoruz. Uzman olduktan sonra özel veya Kamu hastanelerinde çalýþma baþlýyor. Bu alanlarda da çalýþma koþullarý yeterli deðil. Þimdi, tamgün yasasý çýkarýldý. Henüz tam olarak yürürlüðe girmedi ancak yürürlüðe gittiði takdirde saðlýk hizmetlerinde önemli aksaklýklarýn olacaðýný, saðlýk hizmetinin kalitesinin düþeceðini düþünüyoruz.

- Ben bir soru sormak istiyordum ama bir kýsmýnýn cevabýný vermiþ oldunuz aslýnda… Þöyle ki, Dr olmayan bir kiþi olarak dýþarýdan bakýnca saðlýk hizmetlerinin gittikçe daha iyi verilmeye baþlandýðýný düþünmekteydim siz bunlarý anlatmadan önce. Çünkü bu sistem baþlamadan önce sigortalý birinin sigorta hastanelerinde muayene olmasý çok zordu. Çok kalabalýk ve meþakkatli ortamda bu hizmeti almasý söz konusuydu. Devlet hastaneleri ha keza öyle. Þimdi özel hastanelerde cüzi bir fark ödeyerek muayene olunabildiði gibi devlet hastanelerinde de sanki daha rahat saðlýk hizmeti almak mümkün.
Sorum “saðlýktaki bu geliþmeleri nasýl görüyorsunuz” olacaktý ki doktorlarýn tarafýndan bakýnca çok iç açýcý olmadýðý izlenimi aldým anlattýklarýnýzdan. Hastalar açýsýndan da çok iyi deðil galiba sürecin sonucu. Bu konuda neler diyeceksiniz?
- Evet, sizin söylediðinizi anlýyorum. Ýsteyen herkes istediði saðlýk kurumuna baþvurabiliyor görünüþte. Devlet hastanelerine telefonla baþvuru sistemi var. Saatlerce telefonda bekleyip yine de doðru dürüst randevu alamayan insanlar var. Sonra oraya gittiði zaman mutlaka bir katký payý ödemesi gerekiyor. O katký payý hastanede alýnmýyor. Eczanede ilaç alýrken tahsil ediliyor. Bu da hasta ile eczacý arasýnda sorun yaratýyor. Özel hastanelere gidilince yine katký payý ödeniyor; yani bütün hizmetlerde bir katký payý olayý söz konusu. Aile hekimliði hizmetlerinde de ayni þey var. Þimdilerde bu katký paylarý cüzi oranlarda ama zaman içerisinde bu katký paylarýnýn artacaðýný düþünüyoruz.
Aslýnda hedeflenen þey bir sevk zincirinin olmasý. Önce aile hekimliðine git, o seni bir yere sevk ederse oraya git gibi...

- Almanya da aile hekimliði kanalý ile gidiliyor büyük hastanelere yanlýþ bilmiyorsam…
- Evet, orada öyle ama oradaki aile hekimliði kanalý bizdekine göre daha iyi iþliyor, orada eðitimler veriliyor, insanlar gerçekten hak ediyorlarsa veya hastalýklarý gerçekten gerektiriyorsa hastaneye sevk edilebiliyorlar ama bizde burada nasýl sevk edilecek, sevk zinciri nasýl iþleyecek, tam olarak belli deðil.

- Evet hocam, biraz da mesleðinizle ilgi sorular sorayým, bilgilenmemiz açýsýndan. Bir çok vatandaþýmýz Kalp ameliyatý olmaktan tedirgin oluyor. Bypass ameliyatý olmak, kalp kapaðý ameliyatý olmak gerçekten korkulacak bir þey mi? Bu konuda bilgi verebilir misiniz?
- Kalp kapaðý hastalýklarý oldukça yaygýn, özellikle çocukluk çaðýnda geçirilen özel bir romatizma bu hastalýða yol açýyor. Bu çocukluk çaðý romatizmasý 5 ila 15 yaþ arasýnda en sýk görülüyor. Bu hastalýk eklemleri tutuyor, eklemler þiþiyor ve çocuk yürüyemiyor. Bir süre sonra hastalýk iyileþiyor ancak hastalarýn bir kýsmýnda kalp kapaðýnda kalýcý bozukluk meydana geliyor. Kapak daralmasý ya da kapak yetersizliði dediðimiz bir durum ortaya çýkýyor. Bozuk kapakla çalýþan kalpte bir süre sonra yetersizlik ortaya çýkýyor. Eðer bu þekilde kalmaya devam ederse de günün birinde de akciðerler bozuluyor. Hastalar akciðer bozukluðu aþamasýna gelmeden ameliyat edilmeleri gerekiyor. Akciðer bozulduktan sonra, hasta ameliyat olmak istese bile artýk ameliyat þansýný da yitirmiþ oluyor. Bunun için bu tür hastalýklarda düzenli bir Dr kontrolünde olmak lazým. Ameliyat zamanýnýn gelip gelmediði bu kontrollerde tespit edilir. Gereðinden önce ameliyat olmak iyi bir þey deðildir. Bu nedenle, ameliyat önerilen hastalarýn bunu hemen kabul etmemelerini, baþka kardiyologun da fikrini almalarýný öneririm. Gerek baypas ameliyatlarý, gerekse kapak ameliyatlarý Ülkemizde çok baþarýlý bir þekilde yapýlýyor; eðer gerçekten gerekiyorsa, bu ameliyatlarý korkmadan yaptýrmak gerekir.

- Sizin branþýnýzdaki bir hastalýða yakalanmamak için vatandaþlarýmýza neler önerebilirsiniz, veya deðiþik bir söylemle uzun ve saðlýklý yaþamak için neler yapmak gerekir ?
- Önemli bir soru. Bu gün kardiyoloji uzmanlarýnýn fikir birliðine vardýðý bir bilgi var; uzun yaþamanýn sýrrý iki tane: bir tanesi hareket yani idman, egzersiz; ikincisi de doðru beslenme.
Doðru beslenme nedir? Þimdilerde internet dönemindeyiz. “Nasýl saðlýklý beslenirim” diye arama motorlarýndan birine girerseniz bu konuda bilgi veren sayýsýz site çýkacak karþýmýza. Bir kýsmý gerçekten ciddi sitelerdir ve oradan bir sürü bilgi alabilirsiniz.
Nedir bunun prensipleri? Özellikle sebze aðýrlýklý beslenmek gerekiyor, konserve yiyeceklerden, þarküteri ürünlerinden (salam sosis gibi) uzak durmak; taze sebze meyveyi tercih etmek; et ürünlerinden de balýk etini çok tercih etmek gerekiyor. Tabii ki zaman zaman sýðýr eti de yenilebilir ama özellikle yaðlý etlerden kaçýnmak, balýketine ve tavuk etine öncelik vermek lazým. Ayrýca karbon hidratlý, unlu yiyecekleri olabildiðince az tüketmek gerekiyor.
Her insan günde belli bir miktar enerji almak zorundadýr ama o aldýðý enerjiyi sarf edecek kadar da ondan biraz daha fazla hareket etmek durumundadýr. “Saðlýklý yaþam için en az ne kadar hareket etmek lazýmdýr” diye sorarsanýz haftada en az 4 gün ve her seferinde 45 dakika postacý yürüyüþü dediðimiz tempoda bir yürüyüþ, en az bu kadar, bunu yapmak lazým.
Tabii ki bunun yaný sýra sigara içmemek gerekiyor. O çok önemli.
Ýçki tabii ki çok içildiði zaman zaten birçok yönden zararlýdýr. Ýçki dinimizce de yasaklanmýþtýr ama ben hiçbir zaman içkiyi tam olarak içmeyeceksiniz demiyorum. Onu makul miktarda içmesini söylüyorum. Fazla miktarda içildiði zaman o da zararlý.
Kilo… Kilolu olmak çok tehlikeli. Bugün için saðlýk açýsýndan en tehlikeli þey kilolu olmaktýr. Kilolu insanlarýn mutlaka bu kilolarýný vermeleri önemli, bunun için beslenmeye ve harekete dikkat etmek gerekiyor. Zaman zaman Pazara geldiðimde bakýyorum, insanlar sabahtan akþama kadar týka basa kahvehanelerde hareketsiz oturuyorlar. O kadar güzel yerler dururken, dað, bayýr, deniz kenarý, yeþillik gibi yerlerde yürüme imkâný varken sabahtan akþama kadar hareketsiz oturmalarý doðrusu beni üzüyor. Keþke benim öyle bir imkâným olsa, ayýrabileceðim zamaným olsa hiç durmam.

- Hocam yürüyüþ dediniz de ben, benim gibi kapak ameliyatý olmuþ olanlar için bir soru sormak istiyorum. Kapak problemi olanlar veya kapak ameliyatý olmuþ olanlara nasýl bir yürüyüþ önerirsiniz?
- Tabii kiþi kendisini bilir zaten. Nefes nefese kalmayacak derecede bir yürüyüþü mutlaka yapmasý lazým. Çok zorlamamak gerekiyor. Belli bir mesafe mesela 5 km. her gün normal bir yürüyüþle yürüyebilirsiniz. Kapak ameliyatý olmuþ olmak mutlaka yürüyüþü kesmek anlamýna gelmiyor. Olabildiðince hareket etmek gerekiyor. Zaten kendisini belli eder, fazla olunca, nefes nefese kalma durumu ortaya çýkar ki bu olmayacak þekilde kendiniz ayarlayabilirsiniz.
Kilo konusu özellikle önemli; benim de 5 kilo kadar bir fazlam var; ben de yürüyüþ yapmak, tenis oynamak için zaman ayýrmaya, canýmýn her istediðini yememeye çalýþýyorum. En sevdiðim yöresel yemeklerden biri muhlama; ancak burada hiç yemiyorum. Ama 4-5 günlüðüne Pazara gittiðimde orda yiyoruz.

- Hocam bizi evinizde misafir edip, böyle bir sohbete imkan tanýdýðýnýz için www.rizepazar.com ve sitemizin ziyaretçileri adýna çok teþekkür ederim.
- Ben de www.rizepazar.com vasýtasýyla tüm hemþerilerime ve okuyanlara saðlýklý yaþam diliyor, selamlarýmý iletiyorum.

Prof. Dr. Mustafa Taner Gören ’in Özgeçmiþi
Rize’nin Pazar Ýlçesi’nde, 11 Aralýk 1952’de doðdu. Ýlk ve Ortaokulu Pazar’da bitirdi. Lise öðrenimini 1966-1969 Yýllarý arasýnda Ýstanbul Vefa Lisesi’nde yaptý. 1969 Yýlý’nda Ýstanbul Üniversitesi Cerrahpaþa Týp Fakültesi’ne girdi; 1975 Yýlýnda Týp Fakültesinden mezun oldu. 1975-76 Yýllarýnda yedek subay olarak 18 aylýk askerlik eðitimini tamamladý. 1977 Yýlý’nda Sosyal Sigortalar Kurumu Eyüp Hastanesi Meslek Hastalýklarý Kliniði’ne pratisyen hekim olarak atandý. 1979 Yýlýna kadar orada çalýþtýktan sonra uzmanlýk eðitimi giriþ sýnavýný kazanarak, 1979 Yýlý’nda Ýstanbul Üniversitesi Ýstanbul Týp Fakültesi Ýç Hastalýklarý Kürsüsü’nde iç hastalýklarý uzmanlýðý eðitimine baþladý. 1983 Yýlýnda bu eðitimini tamamlayarak Ýç hastalýklarý uzmaný unvanýný aldý. Ayný yýl, kur’a çekerek, Sosyal Sigortalar Kurumu Giresun Hastanesi’nde mecburi hizmete baþladý. Ýki yýllýk mecburi hizmetin sonunda girdiði sýnavý kazanarak 1986 Yýlýnda Samsun On Dokuz Mayýs Üniversitesi Týp Fakültesi’nde Ýç Hastalýklarý Anabilim Dalý’na yardýmcý doçent olarak atandý. 1988 Yýlýnda bu görevinden ayrýlarak, Ýstanbul Üniversitesi Ýstanbul Týp Fakültesi Ýç Hastalýklarý Kürsüsü’nde kardiyoloji yüksek ihtisasý eðitimine baþladý. Bu eðitimi devam ederken, 1991 Yýlý’nda girdiði sýnavý kazanarak Ýç hastalýklarý doçenti unvanýný aldý. Kardiyoloji Anabilim Dalý’nda eðitimine devam ederek 1996 Yýlýnda girdiði sýnav sonucunda kardiyoloji uzmaný oldu. Bilimsel çalýþmalarýna devam ederek 1998 Yýlý’nda Kardiyoloji Anabilim Dalý’nda profesörlük kadrosuna atandý. Halen ayný Anabilim Dalýnda profesör olarak çalýþmasýný sürdürmektedir. Türk Tabipleri Birliði Ýstanbul Tabip Odasý, Türk Kardiyoloji Derneði ve Avrupa Kardiyoloji Derneði üyesidir. Yabancý dili Ýngilizcedir. Kadýn hastalýklarý ve doðum uzmaný Dr. Þükran Gören ile evlidir. Hukuk Fakültesinde okuyan 1 erkek çocuk babasýdýr.


Anahtar Kelimeler : Taner Gören , Kardiyolog
    
 
  tahir hekim (19.02.2012 12:08:15)
  taner hocaya üslenmiÅŸ olduÄŸu görevinde baÅŸarılar dilerim kendisi hemÅŸeri canlısı kendisiyle tanıştım muayne oldum uzun ömür dilerim pazarımızın gururu kendisi iyiki var
 
  ayhan yılmaz (04.10.2011 16:15:47)
  hocam allah sizden razı olsun 2004 yılında kalp kapağı daralmasından bana anjü ve balon yaptınız halen bu sonuçla çok şükür devam ediyorum size teÅŸekkür ediyorum saÄŸlıklı uzun ömürler diliyorum eÄŸer muayene devam ediyorsa gelmek istiyorum tel.05347094217
 
  nurten tasan (22.09.2011 21:30:10)
  hocam esimden dolayi sizi tanidigimiza cok seviniyoruz esim ismaile geri verdiginiz saglik icin cok tesekkur ederiz sizin gibi hocalar cok nadir geliyor hastalarinizi sevmeniz onlarla bire bir her turlu ilgilemeniz biz hasta ve hasta yakini olarak cok mutlu ediyor allah sizleri basimizdan eksik etmesin tekrar tesekurler
 
  saim özgürbüz (06.03.2011 19:34:18)
  Sayın Taner Bey Hocamızı tanımıyordum.hanı derlerya adam gibi adam iÅŸta Taner Gören nedenmı? Makam nevkı ve unvan demeden alçak gönüllü mutevazi hemÅŸeri canlısı yanına gidipte ben pazarlıyım diyenlere yardımcı olmayan yok allah selamet versın ömrü uzun olsun.bakıyorum bazı insanların yanına yaklaÅŸamıyorsu.saygilar hocam.
 
  dursun köse (27.02.2011 23:12:03)
  saygıdeÄŸer hocam prof.dr.taner bey,öncelikle yeni görevinizde baÅŸarılar diler.sizleri ailecek asla unutmuyoruz.unutmayacağız.17 yıl önce saÄŸlığına kavuÅŸturduÄŸunuz babam (Ä°SA KÖSE)halen saÄŸlıklı ve sizlere her zaman dua ediyor.var olduÄŸunuz her görevde Allah sizleri muzaffer kılsın.saÄŸlıcakla kalın.
 
  Berrin Akpınar ERDOÄžAN (19.01.2011 10:22:27)
  Sevgili Taner, ben haberi yeni okudum. Tebrik ediyorum, gurur duyuyorum.
 
  BÄ°ROL EYÃœPREÄ°SOÄžLU (23.11.2010 20:38:02)
  Taner abi,tabibler odası baÅŸkanlığında baÅŸarılı olma temennisini sunar,bir pazarlı ve akraban olarak her zaman yanında ve arkandayız seninle gurur duyuyoruz seni seviyoruz.ALLAHA emanet ol sayın abim..
 
  Nevzat karademir (26.10.2010 23:39:25)
  geçirdiÄŸim rahatsızlığım nedeni ile tanışma imkanı bulduÄŸum sayın hocamın tabipler odası görevini baÅŸarı ile yürüteceÄŸini biliyor ve kutluyorum ne rize ne pazarlıyım hocamın giresunlu hemÅŸerisiyim.hocam yolun açık ömrün uzun olur inÅŸallah dualarımız ailece seninle yakında görüşmek dileÄŸi ile saygılar.sevggili hocamız.
 
  ibrahim Acar (19.09.2010 13:11:33)
  Taner abi ile gurur duyuyorum.Ä°yi bir insan,iyi bir hekim ve gerçek bir demokrat. Çalışmlarında baÅŸarılar dilerim.
 
  Naciye (yalınkılıç) öztürk (24.06.2010 09:53:42)
  Bende eÅŸimin hastalığı nedeniy le kendileri ile tanışma fırsatı bulduÄŸum Ä°lçemizin yetiÅŸtirdiÄŸi nadide insan Prf.Dr. sayın Taner Gören hocamızı kutluyorum ve baÅŸarılarının devamını diliyorum.
 
  Aydin ISLAMOGLU (22.06.2010 19:27:06)
  Sayin Prf.Dr Taner abimizi görmeyeli cok uzun bir zaman olmus,Tabibler odasi baskani oldugunu su an ögrenmis bulunmaktayim,bugüne kadar üstlenmis oldugu görevleri, alninin aki ile basardiginin canli sahidiyim. O kadar insanin duasini almis,ki . böyle bir sahsiyetin basarisiz olma ihtimali yok. Allah yolunu acik etsin.
 
  Asiye MenteÅŸoÄŸlu (19.06.2010 14:45:42)
  Sayın Taner hocamı kutluyor saÄŸlıklı mutlu yıllar diliyorum.***
 
  BÄ°ROL KILIÇ . PAZAR. (18.06.2010 23:23:13)
  Sn Taner hocamım Ä°stanbul tabibler odasına baÅŸkan seçilmesinden dolayı kutlar kendilerine derin saygılarımı sunarım.
 
  HÄ°KMET Kandemir (18.06.2010 22:08:07)
  Bir pazarlı olarak gurur duymaktayım .Görevinde baÅŸarilar, saÄŸlıklı neÅŸeli ve uzun ömür dilerim.
 
  ERCAN HOCOÄžLU (18.06.2010 01:59:09)
  Tabipler odası baÅŸkanlığı görevini üstlenmiÅŸ olmanın bende sevinç yumağı oluÅŸturduÄŸunu içtenlikle ifade eder,görevinde baÅŸarı temennisiyle saÄŸlık ve multluluklar dilerim.
 
  osman yuksel (17.06.2010 22:20:19)
  bır pazarlı olarak senle gurur duyuyuyoruz.ben ınanıyorumukı iÅŸinde ve baÅŸkanlıgından baÅŸaralı olacagını tum kalbımle ınanıyorum.verdıgın hızmetlerını taktırle ızlıyorum.senle ılgılı yazmakla bıtmez ınsanın yaÅŸamısı gerekır.bana ve alıleme yaptıklarını hiç ama hiç unutmayacagım
sana sevgı saygılarımı sunuyorum.
 
  Faik OÄžUZ (17.06.2010 17:37:09)
  Sevgili Prf.Dr.Taner Gören Ä°lçemizin YetiÅŸtirdiÄŸi nadide deÄŸerlerden biridir.Kendisi ile 1963-1966 Yılları arasında 'Pazar Orta Okulu'nda okumuÅŸ olmaktan,yanı onunla orta okul arkadaşı olmaktan gurur duyduÄŸum kiÅŸiliklerden biridir.Bu vesileyle sevgili Taner hocaya sevgilerimi sunuyor,saÄŸlıklı ve mutlu uzun ömürler diliyorum
 

  Facebook'ta Yorumla:  
 Bu haber 27893 defa okundu.


   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  20  ziyaretçi bulunmaktadır.