PAZAR'IN TARÝH VE KÜLTÜRÜ BROÞÜRLE TANITILACAK
Pazar Belediye Baþkanlýðýnca, geçmiþten günümüze Pazar ilçesinin tarihi, kültürü ve tarýmý ile ilgili tanýtýcý broþür basýldý.


22 Ekim 2012 Pazartesi
Rize ili ve ilçelerinde kaybolmaya yüz tutan ve her yaný tarih kokan deðerlerin belgelenmesi ve gelecek kuþaklara aktarýlmasý için Pazar Belediyesince broþür hazýrlandý.

Pazar Belediye Baþkaný Ahmet Basa, amaçlarýnýn ilçeye gelen yerli ve yabancý ziyaretçilere Pazar'ý daha iyi tanýtmak olduðunu belirterek, ''Her yöre kendine has tarihi yerler ve tarýmý ile anýlmaktadýr. Pazar ilçemiz birçok tarihi binalar, kaleler, köprüler, cami ve serenderler ile çevrilmiþtir. Ayrýca ilçemizde yöresel ürünler de kaybolmaya yüz tutmuþtur. Biz geçmiþten geleceðe köprü olmasý açýsýndan Pazar'ý tanýtýcý broþür hazýrlamayý düþündük. Birçok köylerin ileri gelen yaþlýlarýyla görüþtük. Köylerimizde yetiþen meyvelerimiz ve onlardan elde edilen yöresel yiyeceklerimizi tespit ettik. Bu çalýþmamýz Pazar'da bir ilktir. Katalogumuz sadece tanýtýmla ilgili olarak yayýna hazýrlanmýþtýr. Ýçi boþ ve deðer taþýmayan söz ve görüntülere yer verilmemiþtir. Buna raðmen eksik ve kusurlarýmýz olursa okuyucularýmýz tarafýndan bize bildirildiðinde ikinci basýmda deðerlendireceðiz. Pazar'ý öne çýkaran her türlü çalýþmayý yapacaðýz. Bu bizim için çok önem taþýmaktadýr. Ýkinci çalýþmamýz ise yine bugüne kadar el atýlmayan konu olan ilçemizde Osmanlý ve Cumhuriyet döneminde þehit olanlarýn tespiti, günümüze kadar ilçemizde belediye baþkanlýðý yapan deðerli þahsiyetleri, ülke yönetiminde söz sahibi olmuþ kiþileri de bir broþür halinde yayýnlayacaðýz. Bunu yapmaktaki amacýmýz ilçemize gelen yerli ve yabancý ziyaretçilere ilçemizi daha iyi tanýmalarýný saðlamaktýr'' dedi.

 

    
 
  av.musa htırnaz (08.11.2012 10:03:29)
  pazar ilçemizin tarihi yönlerinin broşürlerle tanıtılacağı belirtilen yazıyı okuyunca ÅŸaşırdım.pazarda tarihi deÄŸer taşıyan ne bırakıldı,merkez ilkokulu binası nasıl yıkılabildi,adliye binası neden yıkıldı,baÅŸka amaçla yeninelerek kullanılamaz mı idi.eski bina olarak(bir aileye ait) bir süre duvarlarını görmeye devam ettiÄŸimiz bina kamulaÅŸtırılarak yenilenemez mi idi.ÅŸimdi merak ediyorum tarihi deÄŸer taşıyan neyi anlatacaklar.ben o ilkokulda okumadım daÄŸdibi köyündenim,fakat o yıkılan okuldan çok sayıda deÄŸerli kiÅŸiler yetiÅŸmiÅŸtir.hepsi bir tarafa tarihi bina idi,simge idi.eski bina olarak hiçbir çatı kalmadı çok yazık.
eski orta okulum aynı durumda gördüğüm zaman tanıyamadım.o binayı merhum kaymakam Tahtakılıç taş taşıyarak yaptırmıştı.orijinallığının korunması gerekirdi. zaten yıkılacak bina da kalmadı,her kentin simgeleri vardır,halka mal olmuştur,yıkmak en kolay iştir.
 

  Facebook'ta Yorumla:  
 Bu haber 1124 defa okundu.


   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  17  ziyaretçi bulunmaktadır.