PAZAR MAHALLESÝNE OKUL YERÝ BAKILDI
Pazar Kaymakamý Ümit Hüseyin Güney, Pazar Mahallesinde yapýmý gündeme gelen ilköðretim okulu için incelemelerde bulunuldu.


15 Ocak 2010 Cuma
NACÝ GÜVEN - Pazar Cezaevi'nin taþýnmasýyla, atýl durumda kalan yere, yeni bir ilköðretim okulu yapýmý için gündeme gelen arazide ve yeni yapýlacak kýzýlay binasý arsasýnda incelemelerde bulunuldu.

Pazar kaymakamý Ümit Hüseyin Güney, Belediye Baþkaný Ahmet Basa, AK Parti Ýlçe Baþkaný Adem Yýldýz, Ýl Genel Meclisi üyesi Rasim Çorbacý ile belediye encümen üyeleri; bir süre önce protokolle Kýzýlay’a, saðlýk merkezi yapýmý için devredilen þehir merkezindeki arazi ve Pazar Mahallesi’nde okul yapýmý düþünülen eski cezaevi alanýnda incelemelerde bulundular.

Ýlk olarak Kýzýlay’a devredilen alanda incelemelerde bulunan heyete Kýzýlay Derneði Pazar Þube baþkaný Esat Balta bilgiler verdi. Baþkan Balta, protokolle devri gerçekleþen alanda inþaat çalýþmasýnýn baþlatýlmasý için bazý sýkýntýlarýn çözümünün ivedilikle gerçekleþtirilmesi gerektiðini ifade etti.

Pazar Kaymakamý Ümit Hüseyin Güney de, çalýþmalarýn baþlamasý için gerek Belediye ve gerekse mülki idari amirlik olarak her birimin kendi üzerlerine düþen görevi yapacaðýný kaydederek, “Hazine arazimiz, bir protokolle yine kamu yararýna çalýþan Kýzýlay derneðimize devredildi. Mevcut arsa üzerinde bir saðlýk tesisinin yapýlmasý ve halkýmýzýn hizmetine sunulmasý hedefleniyor. Kamuoyunun beklentileri de bu yöndedir. Derneðimiz, protokolün ardýndan çalýþmalarýna baþlamýþtýr. Ýmar ve proje konusunda bir sýkýntý yoktur. Ýnþaat alanýnda imara, mevzuata aykýrý þekilde bazý taþma ve ihlaller var. Bunlarýn da adli mercilere intikal etmeden, mevcut saðlýk tesisinin bir an evvel baþlamasý için, karþýlýklý diyalog ve anlayýþ çerçevesinde, kanunlara uygun þekilde çözüleceðini umuyorum.” diye konuþtu.

Heyet daha sonra, taþýndýðý için atýl durumda bulunan eski cezaevinin olduðu Pazar Mahallesindeki alanda incelemeler yaptý. Bu alanda daha önce bir ilköðretim yapýlmasý fikrinin gündeme geldiðini belirten Pazar Kaymakamý Ümit Hüseyin Güney, bu konuda artý ve eksilerin beraber deðerlendirilerek bir sonuca varýlacaðýný ifade ederek, “Bir ilköðretim okulu yapýlmasý düþünülen ve daha önce cezaevi olarak kullanýlan yeri inceledik. Okul yapýlacak yerin evlere, konutlara yakýn olmasý öðrencilerin gidip gelmesi açýsýndan belki avantaj saðlýyor. Ancak, bunun yanýnda bölgenin konut yoðunluðu açýsýndan son derece sýkýþýk olmasý, yeþil alan için önceki planlamalarda yer ayrýlmamýþ olmasý, ulaþým yollarýnýn son derece dar ve sýkýþýk halde kalmasý gibi hususlar da dezavantaj olarak karþýmýza çýkýyor. Avantaj ve dezavantajlarý birlikte deðerlendirdiðimizde yeni bir yer tespit edebiliri miyiz diye baþkanýmýz ve arkadaþlarla birlikte alternatif alan incelemesi yaptýk. Þu an için kesin bir kanat oluþmasa da benzer çekinceleri, kaygýlarý hep beraber paylaþýyoruz. Umarým, uygun bir okul arazisi tespit ederek, hapishane yerini ise yeþil alan olarak, bu alaný daha yaþanabilir bir yer olarak planlarýz.” dedi.

Pazar ilçesinin köklü bir kent olduðunu vurgulayan kaymakam Güney, “Pazar denilince çok köklü bir ilçe akla geliyor. Bununla beraber Pazar’ýn, adeta kendi geliþimine gem vuracak þekilde, geliþim sahalarýný mevcut eski tarihi þehir merkeziyle entegre edemediðini görüyoruz. Aslýnda þehirleþmeye uygun, son derecede ferah, geniþ arsalarý olduðu halde Pazar; uygun imar planlamasý yapýlmadýðý, yapýlan planlarýn da vakti zamanýnda tam tatbik edilememesi neticesinde bugün 20 bin nüfusa sahip olmasýna raðmen, son derece sýkýþýk, ulaþým imkanlarý zor, alýþveriþ için þehrinde gezilemeyen, uygun otopark sahalarý bulamayan, yani kýsaca þehirleþmenin oluþturduðu handikaplarýn en üst seviyede yaþandýðý bir bölge olarak gözükmektedir. Bu da biz idarecileri zor durumda býrakýyor. Ýþler yapýlýp bittikten sonra bu aþamada çözüm üretmek belediyeler için de ilçe trafik komisyonu için de mülki idare için de imkânsýzmýþ gibi bir hal alýyor. Þehri geniþletmek, bu aþamadan sonra daha yaþanabilir bir hale getirmek için trilyonlarca ödeneðe ihtiyaç duyuluyor. Bu da bugünkü belediyenin imkânlarýyla mümkün olmayacak bir durum. Ne yapýlabilir? O zaman, þehirleþme için uygun sahalarýn, ulaþým imkânlarýna kavuþturularak yeni alanlar þeklinde kente kazandýrýlmasý gerekiyor. Vatandaþlarýmýzýn da bu tip konularda kýsa vadeli þahsi menfaatlerin ötesinde, uzun vadeli geniþ bir perspektifte olayý düþünmeleri gerekiyor. Pazar’ý, uzun vadede herkesin kaybedeceði bir durumdan öte, herkesin kazanacaðý bir konuma getirmek zorundayýz.” þeklinde konuþtu.


    
 
  forza_karadeniz (16.01.2010 08:30:02)
  haberde yazılan metinlerin hepsi kaymakamın sözlerinden
bu metinlerin çoğunun belediye başkanının fikirleri olması lazım ama haberin en altındaki fotoya bakıldığından kaymakamın haricinde pazarda kimsenin söz sahibi olmadığı çok net anlaşılıyor.
 

  Facebook'ta Yorumla:  
 Bu haber 1123 defa okundu.


   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  1  ziyaretçi bulunmaktadır.