ESNAFTAN ÖÐRENCÝLERE AFÝÞLÝ KARÞILAMA
Pazar Meslek Yüksekokulu'nun mevcut 2 bölümü bu yýl ful öðrenci kaydý yaparken Pazar esnafý da panolara, ilçemize hoþ geldiniz afiþleri astý.


13 Ekim 2012 Cumartesi
Eðitim ve öðretim yýlýnýn açýlýþý münasebetiyle Pazar Ýlçesi Eðitim Üniversite Birimleri Araþtýrma ve Geliþtirme Derneði Baþkaný Abdullah Uzun, esnaflarýn afiþlerle üniversite öðrencilerine yaptýklarý çaðrýyý örnek bir davranýþ olarak deðerlendirdiðini ifade ederek, ''2012-2013 Öðretim yýlý baþladý. Pazar Meslek Yüksekokulumuza kayýt yaptýran öðrencilerimizin rahat eðitim görmeleri için hep birlikte elimizden gelen gayreti göstermeliyiz'' dedi.

Yüksekokulun Ziraat ve Doða Bilimler Fakültesi olduðunu kaydeden Baþkan uzun, ''Bu yýl fakülte olarak öðürenci alýnmadý. Meslek Yüksekokulumuzda mevcut bölümlerin tamamý doldu. Bölümlerin az olmasý dolayýsýyla öðrenci sayýmýzý yüz kiþidir. Bölüm açma ve kapama iþi bizim deðil öncelikle yüksekokulda görev yapan akademisyenlerin raporlarý, üniversitenin görüþü ve son nokta ise YÖK kararý ile oluyor. Yani bu konu içinde lütfen derneði suçlamayýn. Bu rakam da az sayýlmayacak kadar büyüktür. Bizim için bir öðrenci neyse diðerleri de aynýdýr. Pazar’ýn önünü açacak tek yatýrým fakültemizidir'' ifadelerini kullandý.

 


Pazar'da duyarlý kesimler kadar duyarsýz kurum ve kiþilerin de bulunduðunu kaydeden Uzun, ''Maalesef fakültenin önemini hala anlayamayanlar var. Önümüzde yapmamýz gereken çok iþ var. Fakülteler öyle kolay öðrenci kayýt edilen kurumlar deðildir. Pazar'daki esnaflarýmýz hep iþsizlikten yakýnýp yazýn üç ay ilçede olan hareketlilikten baþka iþ olmadýðýndan þikâyetçi olur. Gelir elde etmek için müteahhitlik yapanlar hep konut yapýmýna aðýrlýk veriyorlar. Neden bir müteþebbis öðrenci yurdu için ilk adýmý atmýyor? Biz dernek olarak okulumuzun fiziki yapýsýnýn düzeltilmesinde büyük katkýlar saðlýyoruz. Saðda solda konuþanlarýn okulumuza ne katkýsý vardýr? Kendilerini sorgulasýnlar. Derneðin çalýþmalarýyla ilgili bilgi almak zor deðil. Hiç olmazsa okul idarecileriyle görüþme zahmetinde bulunsunlar. Ýlçe esnafý belirli ölçülerde destek veriyor. Bu yeterli deðildir. Hep birlikte el ele vermeliyiz. Elimizi ne kadar çabuk tutarsak o kadar erken baþarý elde ederiz. Okulumuzda görev yapan akademisyenlerin de þevkini artýrýcý çalýþmalar içinde olmamýz gerekiyor. Öðretim üyelerimizi de kaybederiz. Nihayetinde onlar da daha rahat ortamlarda çalýþmak isterler ve haklarýdýr. Sonucunda zararý da hep birlikte çekeriz. Ondan sonra ona buna laf atmanýn da faydasý olmayacaktýr. Ben okulumuzun açýlýþýnda bize destek veren esnaflarýmýzýn daha aktif bir þekilde çalýþmasýný diliyorum. Tüm sivil toplum kuruluþlarýný, siyasi parti temsilcilerimizi, bürokratlarý ve esnafýmýzý birlik ve beraberlik içinde sorunlarýmýzý çözmeye davet ediyorum. Esnaflarýmýzýn genç öðrencilerimizi para kazanma aracý deðil de elçimiz olarak görmelerini, onlarý kendi evlatlarý olarak kabul ederek þefkatle muamele etmelerini diliyorum'' diye konuþtu.


    

  Facebook'ta Yorumla:  
 Bu haber 1046 defa okundu.


   Künye    |    Açılış Sayfam Yap    |    Sık Kullanılanlara Ekle    |    Reklam    |    Önemli
 
1997 - 2024  Her hakkı saklıdır. FotoÄŸraf, Haber ve Yazıların izinsiz kopyalanması, kullanılması yasaktır.
Sitede ÅŸu an  16  ziyaretçi bulunmaktadır.